• Frostrøyk

Lag plan for å synes på sosiale medier!

Updated: Sep 10

For å få ut fingeren på Sosiale Medier (SoMe) er det ofte en god idé å lage en SoMe-plan. Her har du tipsene til hvordan du kan få en overkommelig hverdag med SoMe-posts.


Å prioritere arbeidet med sosiale medier kan være akkurat det bedriften trenger for å synes.

Lag en plan

Det første tipset er å lage en plan du klarer å følge. Vi har laget en mal til deg, som hjelper deg til å planlegge en måned av gangen. Å synes på SoMe blir gjerne lagt sist i rekka av alt du skal rekke over ila arbeidsuken, men skulle du hatt flere kunder er det kanskje akkurat det du burde ha prioritert først. Derfor: Sett av en time eller to til jobben med å lage planen og det blir superlett å gjennomføre uke for uke.

Men hva skal du legge inn i planen? Her er noen tips:


Hva skal du publisere?

Publiser ikke bare det du ønsker å selge. For at folk skal velge akkurat din bedrift trenger de å føle at de kjenner deg og har noe igjen for å følge deg. Dvs: vær generøs med tips, tør å stikke deg ut og å vise litt personlighet. Her er noen tips:

- Tør å være personlig og uhøytidlig

- Inkludert alltid et bilde eller video - mobilbilder er ofte godt nok

- Vær rundhåndet med kunnskap og tips

- Flagg tilbud

- Vurder om du også trenger å annonsere på SoMeHvor ofte?

Lag deg en plan for postene dine gjennom uken

Hvor ofte du bør publisere innlegg kommer an på:

- Hva slags bedrift du har,

- Hvor gode innlegg du gir følgerne dine

- Hva kundene ønsker og forventer fra deg


Butikker kan f.eks godt publisere hver dag – det tåler ofte følgerne, mens en bedrift som driver med f.eks regnskap fint klarer seg med 2 ganger i uken. Uansett hvilken type bedrift du driver, pass på å ikke poste for ofte, da opplever nemlig både følgere og Facebooks logaritmer dine innlegg som "spam".


Hva publiseres når?

Hva som skal publiseres når kommer også an på hva slags bedrift du har.

Er dine kunder andre bedrifter, er det kanskje lurt å publisere før kl 14 – og kanskje også før 8 og i lunsjen, sånn at din post synes når folk er på SoMe og før de "setter gang" med arbeidsdagen. Driver du med netthandel eller annet relatert til privatpersoner – kanskje lurt å poste etter oppvasken er tatt på kvelden – eller rundt lunsjtider der også?Sats på business og litt "tørre/sakelige" innlegg tidlig i uken og feelgood når helgen nærmer seg. Folk engasjerer seg mer og er mer sosiale jo nærmere helgen vi kommer.


Litt mer info om når du bør poste? - les denne bloggen om tidspunkt: https://buffer.com/library/best-time-to-post-on-facebook/


Jobb du kan gjøre på forhånd

  1. Lag SoMe-plan (Last ned Excel-mal her)

  2. Ta bilder på forhånd, slik at ikke manglende bilde stopper deg fra å legge ut noe.

  3. Bruk post-scheduler - dette ligger I Facebook og finnes også hos flere tredjepartsleverandører som lar deg planlegge posts i kalendere på forhånd.

Hvordan planlegge posts på Facebook: https://blog.hootsuite.com/how-to-schedule-facebook-posts/


Vær sosial

For få flere følgere og oppleves som en aktiv og hyggelig bedrift, vær sosial på SoMe!

Det vil si: lik innlegg og følg andre, framsnakk andre bedrifter og løft andre som gjør det bra eller har kunnskap du kan dele og lære av.


Uansett hvor mye du får gjort - litt er alltid bedre enn ingenting. Med litt øvelse blir du fort trygg på postingen og bedriftens stemme.


Lykke til!


Vi i Frostrøyk jobber daglig blant annet med posting i sosiale medier for kundene våre. Ta gjerne kontakt om du ønsker hjelp med å komme gang, ønsker hjelp med annonsering eller bare innholdsproduksjon til SoMe.
23 views

Besøks-/postadresse:

Storgata 10, 2815 Gjøvik

Fakturaadresse:

E-post: frostroyk@mottak.rcas.no

Post: Frostrøyk AS

c/o Regnskapsconsult AS

Postboks 47

2801 Gjøvik

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2017 by Frostrøyk